top

 

Påhængsmotor til Maxi 77

From: Poul Weber, e-mail: Poul.Weber@regionsyddanmark.dk

Date: 14-08-2007

Jeg overvejer som flittig bruger af Det sydfynsken Øhav med sejlende børnebørn og overfyldte havne i ferietiden, at anskaffe mig en gummibåd med påhængsmotor. Jeg har en Maxi 77 med indenbords motor, men vil spørge om nogen har et bud på om en påhængsmotor på 3 - 4 HK kan bruges som evt. nødmotor, hvis den indenbords skulle strejke. Det ville være en ekstra "gratis" sikkerhed, når man nu slæber rundt med den alligevel.

Venlig hilsen Poul Weber SOLERO Svendborg 


From: Thomas Hernø, e-mail: thomas.hernoe@get2net.dk
Date: 17-08-2007

3-4 hk kan man nå langt med. Har selv sejlet langt omkring i min fars Maxi 77 med en 4 hk 2-taksmotor som eneste motor tilbage i 80'erne. Den blev købt for at have en let motor, der nemt kunne stuves ned i sidestuverummet til kap- og havsejlads. Topfarten var så vidt jeg husker 4½ knob, marchfart ca. 4 knob. Men nogen stor fornøjelse var det naturligvis ikke at sejle for motor, specielt husker jeg en tur gennem kielerkanalen som meget laaaaaaaaaang. En moderne motor vil sikkert være mindre larmende.

Hvis du skal have et motorbeslag kan jeg varmt anbefale et rustfrit vippebeslag med fjedre. Pris ca. 900 i Holbæk bådcenter i foråret. Jeg tror det er fra Palsby marine. Fås både til lige hæk, og hæk med hældning. Har monteret det på en magic med en 6 hk 4-taktsmotor på ca. 30 kg. 

mvh 

Thomas 


From: Ulla-Marianne Westermann, e-mail: ulla_westermann@hotmail.com
Date: 22-08-2007

Jeg har selv en Maxi 77 uden indenbordsmotor og bruger en 6 hk motor. Den kan give en fart af ca 5 knob for 3/4 gas. Jeg vil tro at som nødmotor kan den på 4 hk godt fungere. Jeg tror jeg har set din Maxi, hvis det er den der ligger i Svendborg inderhavn. Kan det passe den er gul og ligger over ved toiletterne ved broen til Frederiks ø, jeg kan nemlig se den har et anderledes agterspejl end det normale.

Hilsen Ulla 

Lystig af Kerteminde nr. 2742


From: Philip Jensen, e-mail: PHJ@esh.dk
Date: 06-11-2009

Vi har i år monteret en Suzuki 6 hk 4 takts påhængsmotor på vores maxi 77 og den fungere fint. Kun en enkelt gang i sommers, i det smalle løb syd over, mod Rudkøbing, var vi nær kommet i problemer. I stærk strøm og modvind lykkedes det med fuld gas at komme frem, med en knob i timen.

Hilsen Philip og det gode skib Liss


Vi kræver ikke at man skal være medlem for at stille spørgsmål. Men det er vigtigt at understrege at svarene skal sendes til  mailto:forum@maximalt.dk evt. med kopi til spørgeren.


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer