top

 

Varme i Maxi 77

From: Michael Moreau, e-mail: moreau@adslhome.dk 
Date: 26-11-2007
Hej jeg er den glade ejer af en Maxi 77 og kunne godt tænke mig at få monteret et varmeapparat. Er der nogle der har en god ide hvad det skal hede og hvor man kan montere det Evt. Billeder.
Med sejler hilsen 
Michael Moreau / Sajo af Jyllinge
From: Poul Weber, e-mail: Poul.Weber@regionsyddanmark.dk
Date: 06-01-2008
Jeg vedlægger 3 billeder fra min maxi 77, som har monteret et Wallas 3000 oliefyr i styrbords side i bagerste kistebænk med aftræk (udstødning) gennem den runde ventil i styrbords side. 
 Det er en standardgennemføring, som jeg mener at have set i Watski kataloget. På indvendig side af gennemføringen er der placeret en 90 graders bøjning som vender opad, hvor slangen til varmeren er monteret. Bøjningen bevirker at der er skabt en form for vandlås, så der ikke kan gå vand baglæns ind i oliefyret. Den firkantede ventil lidt længere fremme er aftræk fra motorrumsventilatoren. Varmen bliver ført frem gennem en slange i styrbords side og lukkes ind i kahytten gennem 2 ventiler + en foran. Systemet er meget støjsvagt, hvilket man sætter pris på når man vil sove med varmeren tændt. Jeg har ingen monteringserfaring, idet jeg har købt båden med udstyret.

Venlig hilsen 
Poul Weber 
Solero 
Svendborg

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer