top

 

Ferskvand i Maxi 77 - hvordan

From:  Jesper Forman Hersbro,   e-mail: jesperforman@hersbro.dk
Date: 27-07-2008

Hej. 
Efter at have ejet en Maxi 77 i et par år og kun sejlet dagsture, var familien på vores første lange tur med overnatning (Helsingør->Hornbæk) – ja vores børn på 3 og 5 er ikke til de helt lange stræk. 
På den tur fik vi brug for ferskvand i båden, men desværre fandt jeg ud af at den var læk, Da jeg tog ”posen” op kunne jeg også konstaterer at den var sort af mug.

Den er en model af blød plast (pose agtig). Den ser heller ikke ud til at passe så godt, da den laver et par folder hvor vandet ikke kommer væk fra. 
Jeg forstiller mig en løsning men en ”dunk” jeg kan fylde og bære ned i båden, og så montere slangen på. Således kan jeg nemt skylle den i gennem og se at den ikke er sort af mug.

Jeg ved bare ikke lige rigtigt hvor den kunne stå og hvor den kan købes. 
Den nuværende løsning med Plastimo sækken, ligger inde i en blå yderpose som man ikke kan se igennem og derved ikke helt se om den er ren, derudover er det lidt besværligt at hive en slang ombord for at fulde den nede i kahytten. 
Kan i anbefale en fornuftig løsninger?

Venlig hilsen 
Jesper Forman Hersbro
From:  Andy,   e-mail: grandoldman@gmail.com
Date: 01-08-2008

Vi har også sådan en sæk. Men den har også en slange der går op til en påfyldningsstuds i dækket... Den inderste del af din vandsæk kan tages ud gennem det ene hjørne. Der findes rensevæske så den kan renses. Men tag indersækken ud og rens den med en lang flaskerenserbørste.. .Og så skal sækken fyldes mindst en gang hver år med 5% eddike opløsning for at holde den ren. Som selvfølgelig skal skylles ud igen. Man kan også købe en ny indersæk til ca. 400 kr. på bl.a. www.mmc.dk
From:  Asger Andersen,   e-mail:  asgand@psv1.regionh.dk
Date: 08-10-2008

Jeg har en dunk stående i kistebænken. Der går en slange gennem låget og ned i vandet. Den anden ende går til pumpen. Slangen går gennem et hul i skottet ned til kahytten. Den eneste spidsfindighed er en anden åbning i dunken for at modvirke undertryk.

Hilsen Asger Andersen

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer