top

 

Påhængsmotor på Maxi 77

From: Andy Andersson,   e-mail: grandoldman@gmail.com
Date: 22-03-2009

Ann og jeg har en Mariner 9.9 4 takt på vores Maxi 77. Den vejer jo lige knap 40 kilo så det er jo en lidt stor satan sådan at få ned og op.

Vi vil under alle omstændigheder forstærke ophænget bag på båden så den hænger mere stabilt, men vi har også talt om at få en lidt mindre motor på.
Det skal være en der har lader til vores batterier.
Skal man ned i vægt ser det ud som om vi skal 4 hk ned. Altså ned til en 6 HK. 
Så det store spørgsmål er om det er kræfter nok til ca. 2 ton båd? Nogen der har erfaringer med det??

Andy Andersson
From: Lars Landberg,   e-mail: larslandberg@mail.dk
Date: 31-03-2009

Hej Ann og Andy,
Jeg har en Suzuki påhængsmotor på 6 HK - den er fra 1981/82 ophængt i en skinne. Det fungerer godt - den er selvfølgelig lidt tung at tage op og ned, men jeg har fundet "tavet" til det.
I stille vejr, hvor man jo bruger mortoren mest, sejler min båd lidt over 5 kn over grunden ifølge GPS-en. Jeg har ikke endnu haft de store problemer mede søgang - altså at skruen kommer ud af vandet. Det lange ben på motoren er så langt, at skruen sjældent er oppe af vandet. I strid modvind, feks ind gennem vores lange havneindløb, sejler den ca 4 kn.

Mit største problem med den motor er af moralsk art. Det er en 2-takter som jo forurener rigtig meget, men jeg trøster mig med, at den jo sjældent er i gang. Iøvrigt kan man jo købe 4-takter på 6 HK for en ca 8000,- kr.

Med venlig hilsen
Lars Landberg
Liva Maxi 77 3132
From:  Claus Hjøllund Andersen,   e-mail: hjollund@webspeed.dk
Date: 08-04-2009

Hej Ann og Andy
Du spørger til motorkraft på din Maxi 77 og besværligheden ved at håndtere motoren.
Jeg sejler selv Maxi 77 og har selv haft dine overvejelser angående motoren. 
Min motor er en 6 hk Mercury og hver eneste gang jeg skal på vandet skal jeg igennem broen i Karrebæksminde som er kendt og berygtet for strømforholdene, til tider op mod 4 kn. og jeg har endnu ikke haft problemer med at passere.

Angående det at håndtere motoren vil jeg henvise til det jeg har skrevet i menu'en "Maxi modeller" - Maxi 77 - "Motorhejs til påhængsmotor".

Venligst
Claus Hjøllund Andersen
Big C - Næstved

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer