top

 

Fald i Maxi 77 mast

From:  Vivi og Ib Lauritsen,   e-mail:  vivi-ib@wowereit.dk
Date: 13-03-2010

Jeg er ny begynder i sejlbåd. Jeg har et spørgsmål. Vi trak snoren ud af masten. Hvordan får vi den igennem igen. Det er en maxi 77.

From: Lars Landberg,   e-mail:   larslandberg@mail.dk
Date: 15-03-2010

Hej Vivi og Ib,
Det kom jeg også til med min Maxi 77 en gang ved et uheld.
I skal have masten op at stå lodret. Den ene af Jer skal op i mastekranen med en tynd og stærk snor med et lille blylod eller ligende i enden. Det skal være stille vejr ude bølger i havnen og masten skal være nogenlunde stille. Dvs. ikke meget vind. Manden/kvinden oppe ved mastetoppen sænker blylod ned gennem masten og manden/kvinden nede ved mastefoden fisker lod og snor ud i den rigtige hul.

Dette kan godt volde noget besvær. Det er jo næsten umuligt at bevæge sig på en let båd uden at den gynger lidt. Det er derfor, at det er bedst at personen oppe ikke hænger i mastefald, men hænger i en mastekran.

Når man har fisket den tynde snor ud skal den jo gerne være forbundet med det rigtige fald i den anden ende. Lidt gaffatape ell. til at gøre overgang fra fald til tynd snor fri for noget der kan gå i bekneb er vigtigt. Og ikke for megte gaffatape, da det evt vil kunne sidde fast nede i bunden af masten. Personen nede ved mastefoden trækker derpå den tynde snor og fald ned gennem masten. Personen oppe kan være behjælpelig ved at føde med faldet.
Dette her er nok umuligt at gøre hvis masten ligger ned.
Det er iøvrigt det samme man gør hvis man skal skifte et slit fald.

Held og lykke
Lars Landberg
Maxi 77 Liva
From:  David Enghuus,   e-mail:  david_enghuus@hotmail.com
Date: 29-03-2010

Hej Vivi og Ib
Jeg har en anden løsning på jeres problem. Jeg har tidligere haft held med at bruge en "søgefjer" tror jeg nok det hedder, elektrikkerne bruger den til at trække nye kabler med. Så kan i forhåbentligt undgå at skulle op i masten men kan klare det mens den ligger ned, det kræver lidt snilde og sikkert også lidt ståltråd at få enden "fanget" ud med det kan lade sig gøre.

Venlig Hilsen
David

From: Per Rasmussen,   e-mail:  perbaadsmand@mail.dk
Date:   07-05-2010

Har selv prøvet det, tog top og bund af mast og trak ny line med et vant.
Bunden blev monteret igen med en bolt og en møtrik inden i masten.

Med venlig hilsen
Per Rasmussen - Nivå

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer