top

 

Vand ved skruer til loftbeklædning Maxi 77

From: Kristoffer Karkov,  e-mail: kristoffer@lindved-karkov.dk 
Date:   01-07-2010

Jeg har løsnet den forreste del af loftbeklædningen i kahytten på min Maxi 77. Her har jeg erfaret at der løber vand ud når jeg piller skruerne ud. Vandet har tilsyneladende været holdt tilbage af de forreste skruer. Fænomenet sker i begge sider. Jeg kan ikke gennemskue hvordan vandet kommer derind, er der nogen der kan hjælpe?

Mvh
Kristoffer Karkov
Maxi 77, sejlnr. 2928
From: Hans Henrik Christensen,  e-mail: hhc@turbomarine.dk
Date:  21-09-2010

Har oplevet noget lignede og jeg var heldig at kunne spore lækagen: ved spillet til faldene på toppen af kahytten var der boret ”forkerte” huller (i et kvadratisk mønster; de 4 skruer til spillet sidder i et rektangulært mønster), dvs. der var 6 skruehuller i alt men kun de 4 var i brug. De 2 sidste huller var godt nok dækket af spillets grundplade, men ellers ikke videre tætnede (BYGGE-SJUSK !!##@@!!). Resultatet var at der under kraftig regnvejr dryppede vand fra den midter-liste, der er agterst i loftsbeklædningen. Jeg rensede hele fladen og hullerne op og gav det hele en passende dosis Sika-Flex. Ingen lækager siden da.

Så hvis du har samme ”heldige konstruktion” eller andre lækager omkring kahyt-toppen kunne jeg godt forestille mig at vandet siver ned langs oversiden af loftsbeklædningen. Jeg foreslår at du tager loftbeklædningen helt ned og kigger efter spor af vand, rustne skruer osv. samtidig med at du får en makker til at spule vand på kahyttens tag.

Med venlig hilsen
Hans Henrik Christensen
Maxi 77, sejlnr. 3694

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer