top

 

Motor til Maxi 77

Afsender:​ Martin Jensen
Dato: 23/05/2021

Hej

Jeg har alvorligt brug for råd og hjælp, hvis jeg skal have min skønne Maxi 77 i vandet igen ☹ 

I et stykke til har jeg ledt efter en maxi 77 med indenbords motor  og fandt en maxi77 med en ferskvandskølet MD5A (med et PZ-drev)i Sverige.

Under forårsklargøringen besluttede jeg at udskifte sejldrevsmembranen af hensyn til forsikringen. Vi kæmpede en del med at få drevet op(det var sikret med en ordentlig gang tech7 eller noget. Da vi fik drevet op viste det sig ikke at være det forventede s110-drev(men et PZ-drev(med volvo penta mærke). Jeg har fået at vide at man ikke længere kan få reservedele til dette drev.

Jeg overvejer at få fat i en o-ringspakning og sætte drevet tilbage, da det ikke ser ud til at fejle noget(olien var helt klar, da jeg tappede det af).

Jeg har dog en fornemmelse af at det vil være en tidsbegrænset succes, da det fremadrettet vil være svært at holde  motor og drev kørende p.g.a. manglende reservedele.

Jeg har som jeg ser det disse muligheder:

  1. a) Finde en anden indenbords motor, som fremadrettet kan serviceres. Jeg tror dog at det vil være nødvendigt at støbe nyt fundament til sejldrevet, medmindre der kan findes et, der passer.
  2. b) Sætte det i igen og håbe at det holder længe og måske supplere med en påhængsmotor(med mulighed for at starte den fra cockpittet)
  3. c) Som b) men samtidig lukke hullet og tage indenbords motoren ud og bruge pladsen til køleboks eller noget.

Er der nogen der har nogle gode idéer ?

Hvem kan lave glasfiber arbejde ?

Venlig hilsen/Best regards
Martin Jensen                   
”Blow”         
Udbyhøj N   
Mobile +45 21639652       
mje@jndata.dk 


Vi kræver ikke at man skal være medlem for at stille spørgsmål. Men det er vigtigt at understrege at svarene skal sendes til  mailto:forum@maximalt.dk evt. med kopi til spørgeren.


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer