top

 

Lorem Ipsum is simply dummy text

From: John W. Christensen, e-mail: schnell@post11.tele.dk
Date: 27-11-2002

Jeg overvejer at anskaffe et cockpittelt til min Maxi87. Men jeg er tvivl om hvor hensigtsmæssig et telt er i en Maxi87. Er der nogen der har erfaringer med brug af cockpittelt i Maxi87?

Med Venlig hilsen John W. Christensen


From: John Arildsen , e-mail: JAR@email.dk
Date: 11-06-2003

Kære John Christensen.

Jeg er netop ved at erhverve mig en MAXI 87 og i den forbindelse er spørgsmålet hos mig også god eller dårlig ide? Det første skibsasistenten / grydesvingeren spurgte om hvor får vi et cokpit telt fra? Min personlige mening, uden at kunne tale om erfaring, er, at et coktit telt kun er aktuelt hvis man af vejrhensyn er nødsaget til at ligge flere dage i havn. Personligt mener jeg, at et liv i en båd medfører åben himmel og et tag over hoved når vi sover. men jeg er som dig selv interesseret i kommentarer og forslag.

Mvh John Arildsen, JAR@email.dk


From: Allan Borch Madsen , e-mail: allan@borch-madsen.dk
Date: 26-07-2003

Netop hjemkommet fra 4 uger på søen i en Maxi 84, kan jeg anbefale et cockpittelt. I har ganske ret at sejle er ÅBEN himmel og et tag over hovedet når man skal sove, men der er altså dage/aftner det er rart med lidt ekstra tag. Vi havde brug for teltet 5-6 gange i denne ferie, men næste weekend kan det jo være at vi skal bruge den hver aften. Vore cockpittelt er lavet så siderne kan "hænges ud over søgelænderet når de er lynet op, det er vigtigt da det kan give luft ind selv om regner let. Det er selvfølgeligt også vigtigt at siderne og bagstykket kan rulles sammen/op uafhængigt af hinanden. En anden vigtig detalje er at den forreste lynlås i den ene side skal være længere, så den går lidt op på "taget". Det gør at det er meget lettere at komme ind i teltet.

PS: Jeg skylder at sige, at vi i år har investeret i et sæt windbreakers og dem er mindst lige så glade for da de virkelig forlænger aftnerne betydeligt. Vi har købt både cockpittelt og windbreakers hos Kalechesmeden i Helsingør og har været rigtig godt tilfredse.

Mvh Allan Borch Madsen


From: John W. Christensen, e-mail: schnell@post11.tele.dk
Date: 08-08-2006


Jeg har tidligere forgæves efterlyst foto og erfaringer omkring cockpittelt til Maxi 87 på MaxiMalt.

På min nylig afsluttet sommerferie til Vänern i Sverige var jeg så heldig at se to Maxi 87 med hvert sit cockpittelt hhv. sammenpakket og opslået. I Fiskebäck - SE for Göteborg - mødte jeg ejeren af det opslåede cockpittelt, og var ombord for at se det indefra. Forarbejdningen er ok, men det er ikke nogen Rolls Royce model. Teltene har stor ståhøjde. Jeg er 191 cm høj og stødte ikke på teltets tag. Teltet knappes på båd og Sprayhood. Teltets sider kan lynes op, og rulles op og bindes med de hvide bånd.

Venlig hilsen
John Christensen
Maxi 87
YVONNE.

From: Hans Olsen, e-mail: ho@vejen-net.dk
Date: 12-08-2006

Foråret 2005 lavede jeg fast vindspejl og syede en sprayhood til denne konstruktion. Vi havde den mening, at en cocpittelt var unødvendig, men ak og ve, som i husker regnede det mildest talt hele ferien. Vi sejlede til Juelsminde i den første uge, efter 3 dage i total regnvejr, sejlede vi hjem igen. Frem med symaskinen og en hurtig løsning på et cocpittelt blev kreeret og fremstillet. Meget simpel og meget billig - men kanon praktisk.

Vi syede en lang lynlås på sprayhood, og syede en firkantet "kasse" med et rustfrit stålrør i en kanal agter, som sidder fast i agter staget i en vejerlås med et stykke tov. derudover er der kun elastik til at holde siderne. Konstruktionen er ikke den kønneste - men er guld værd for os. Siderne kan rulles op, så det giver masser af luft, men beskytter nedgangen i en byge. Vi fik ikke syet lynlåse i samlingerne agter, men efter brugen som den er, vil vi heller ikke have lynlåse i. Det giver en fin gennemluftning med åbningerne agter og under kanterne.

Det primitive cockpittelt har givet dobbelt så mange "ude timer" i havnen end før, og båden er altid tør og rar at komme til. Sammenrullet fylder den næsten ingen ting, og vi er fri for bøjler og andet. Nogle enkelt foto kan ses på http://www.honet.dk/maxi87/index.html

VIGTIG det medsendte foto, er IKKE sådan teltet normalt sidder, det var for at få ekstra luft under en kraftig regnbyge, den sidder pænere når den er på den anden side af livlinerne :-)) Men jeg medsender foto, for at tydeliggøre den rustfri rør agter i teltet.

mvh Hans Olsen 


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer