top

 

Butyl tape til ruderne

From: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 9. april 2000
Time: 18:59
Remote Name: Newsgroup

Comments
Er der nogen her der ved hvor man køber Butyl tape/fugebånd til at lime ruderne på en MAXI fast ?? (og sikker også mange andre båd typer ...)
Jeg har hørt om et sted på Valby Langgade og i Birkerød, men kender ikke de eksakte adresser.

Vedlagt en skitse af rudekanten:
Nogen foreslår, at der skal lægges en fuge af sikaflex (det hvide på tegningen) så ikke butyl'en (det sorte på tegningen) står frit.

Hvorfor skulle man gøre dette ?? - og hvis man gør det formoder jeg, at man skal bruge mørkt sikaflex (så det fremtræder mørkt gennem ruden), men hvordan undgår man at det "sviner" ud på det hvide "gelcoat" (som nu ganske vist snart er 2 komp. Poly Best på min båd fordi jeg ikke synes om den gamle triste blå MAXI kant ...) ??

/Bjarke

From: magnus.sterky@mailbox.hogia.net
Date: 9. april 2000
Time: 19:38
Remote Name: Newsgroup

Prova med en byggnadsfirma som säljer takmaterial av butylgummi, där man skarvar takmaterialet med sådan klibbig butylgummi. /Magnus

From: Palle Klintrup
Date: 9. april 2000
Time: 23:57
Remote Name: Newsgroup

Hej Bjarke.

Hvis du havde været medlem af maxiklubben havde du modtaget 1 blad hvor det beskrives hvordan du tætner dine ruder rigtigt. Det er rigtigt at du kan bruge noget sikaflex oven på kanted af ruden, men i mange tilfælde bliver det en grim løsning. Bytolbåndet købes hos firmaet C. Ljungdahl a/s Hejrevangen 22 3450 Allerød tlf 48410010. Du skal bruge 10 mm bytolbånd. Firmaet er et angrofirma, men jeg fik lov til at købe det jeg skulle bruge derude, hvis jeg selv hentede det. Forøvrigt var det umuligt at finde andre steder.

Mvh.

Palle Klintrup.

From: Simon Pape
Date: 10. april 2000
Time: 09:18
Remote Name: Newsgroup

Vinduerne på min Maxi 77 er også utætte, så måske skulle vi købe lidt
Butyltape samtidig.
Jeg aner ikke hvordan man tætner vinduerne. Er det blot at tage dem helt af, fjerne den gamle tætningsliste, sætte den nye på og i med vinduerne igen?

--
Simon Pape

From: Bjarke Christensen
Date: 10. april 2000
Time: 19:53
Remote Name: Newsgroup

Ja, det er faktisk sådan. Det lyder nemt ikke ??
Det er bare det, at de sidder pokkers godt fast (selv om de er utætte) og det er noget frygteligt fedtet stads der skal af før det nye kan komme på.
Jeg har brugt 5 timer på at få begge ruder af og fjerne "stadset" fra den ene side. Så mangler jeg "kun" lige den anden side og ruderne.
tip: Det er *meget* nemmere, hvis ruderne er varme (af solen fx). Jeg brugte dobbelt så lang tid på den rude der var i skyggen iforhold til den på solsiden.

/Bjarke

From: Simon Pape
Date: 10. april 2000
Time: 20:35
Remote Name: Newsgroup

Er der nogen hints, jeg bør kende? Jeg har ikke bladet...--
Simon Pape

From: Bjarke Christensen
Date: 13. april 2000
Time: 22:20

Jeg tror "varmen" til at blødgøre det "sorte stads" er det væsentligste "hint" jeg har erfaret indtil nu. Hvis man tager for hårdt ved ruderne får de enten ganske fine brudstriber som man kan se når man holder dem op mod lyset, eller de knækker helt. Hvis det "sorte stads" er blødt kan man "løfte" dem forsigtigt af ved at skubbe en spartel ind under kanten. Derefter kan man skrabe det sorte af og rense resten af med terpentin.
Jeg har foreløbig kun erfaring med at få ruderne af. Jeg har ikke sat dem på endnu, da jeg skal have malet kanten hvid.
Hvis du er medlem af klubben vil jeg anbefale dig at låne dem omtalte artikkel, som beskriver hvorledes man sætter ruderne på igen. Hvis ikke du er medlem, så anbefaler jeg at du melder dig ind :-)

/Bjarke

From: Lars Thomsen, e-mail: admin@starch.dk
Date: 02. september 2001

Butylgummi kan fås hos ethvert automobilværksted.

Venlig hilsen, Lars Thomsen

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer