top

 

Rebesystem

From: Dan Ditlevsen, e-mail: dand@esenet.dk
Date: 29-01-2001
Time: 11:26

Vi har købt en Maxi77 (årg 77)i år 2000, og vi har haft en god 3 ugers ferie i den - plus diverse week-end ture. Rebesystemet er afmonteret, og selv om vi ved, at båden er underrigget, og selv om vi ikke har haft problemer, vil vi alligevel gerne have genmonteret rebesystemet. Har du nogen erfaring med det? Der er i storsejlet monteret huller så der kan sætte "1 reb".

Med venlig hilsen
Annebeth og Dan

From: Dan Ditlevsen, e-mail: dand@esenet.dk
Date: 10-03-2002

Jeg har ikke selv monteret rebesystemet endnu, men det er jo snart forår, og så skal det klares. Forklaring til tegningen: rebeskødet går fra cockpittet (skødelås) til en blok/rulle ved mastefoden. Herfra op gennem øjet på storsejlet og tilbage til bommen, og herfra hen til en klamme på bommen. Herfra op til nederste øje på storsejlet og retur til en klamme på bommen, hvor den fastgøres. Når der skal sættes "1 reb" slækkes storsejlsskødet, og der hales ind i rebeskødet der låses i skødelåsen. Herefter hales storsejlet op igen. Mit storsejl er forsynet med 2 øjer på agterliget, så når der skal sættes "2 reb" følges vejledningen som ovenfor, der sættes et stykke tov gennem øverste øej, og det bindes til bommen. Ja - sådan har jeg altså fået det forklaret. Om det virker - det får vi at se.
Med venlig hilsen Dan Ditlevsen, dand@esenet.dk

From: Morten Clausen, e-mail: famliv@mail.telecomnet.dk
Date: 23-03-2002

Det er et godt system som der bliver forslået, men man skal være opmærksom på hvordan underliget i storsejlet ser ud når man har rebet. Sejlet skal være fladt ( der rebes jo kun fordi der er meget vind) , derfor skal øjet eller blokken på bommen være så tæt mod masten som muligt (storsejlets forlig). Øjet eller blokken på bommen nær bomnokken (agterligets reb) skal ikke kun trække sejlet nedad, men også kunne flade underliget agterud. Min erfaring er at det er bedst at påmontere blokke på bommen, eftersom man kun bruger en line til både forlig og agterlig ( "Singel" -Line reb) er det relativt mange kræfter man har med at gøre. Blokke popnittes rimeligt nemt på bommen.

Morten.

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer