top

 

Antihævertventil

From: Leif Rødskov, e-mail: lrq@mail.dk
Date: 11-08-2013

Min VP-motor er forsynet med en antihævertventil. Enten drypper ventilen,

så man skal huske at tømme flasken, som slangen er ført til, eller hvis den ikke drypper, tror den ikke virker. Som forsøg har jeg monteret en solenoideventil, styret fra kontrolpanelet ( grøn ), så ventilen lukker når motoren startes. Ventilen er købt på ebay for lidt under 60 kr. Er der nogen, der har erfaring med en sådan installation.

MAXI 84 TOY

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: bjarke@grevestrand.dk
Date: 16-08-2013

Det har jeg ikke set forsøgt tidligere men tillad mig alligevel at kommentere problemstillingen.

Når antihævert ventiler 'snøfter' og/eller ikke virker som sikkerhed imod hævertfunktion, så skyldes det næsten altid, at ventilen enten ikke virker (pga af skidt eller forældelse) eller en for lav placering. I dit tilfælde ser det jo fint ny ud, men den ser ud til at sidde meget lavt.

En lav placering af en antihævert ventil betyder at den let 'snøfter' vand, men desværre (meget værre) også at den minimale trykforskel der skal være tilstede mellem vandet i slangen og omgivelserne ikke er tilstede og ventilen derfor åbner og lukke de par kubikscentimeter luft ind, som der skal til at modvirke en farlig hævertfunktion.

Jeg har aldrig kunnet finde noget entydigt svar på hvor langt over vandoverfladen ventilen skal sidde for at have en sikker funktion, men har med årene besluttet mig til at tommelfingerreglen i min båd er 50 cm over vandoverfladen.

mvh
Bjarke

Vi kræver ikke at man skal være medlem for at stille spørgsmål. Men det er vigtigt at understrege at svarene skal sendes til  mailto:forum@maximalt.dk evt. med kopi til spørgeren.

Det siger vores medlemmer