top

 

Isolering af motorum - dæmpe støj

From: Per Sandholdt, e-mail: odsvej10@mail.dk
Date: 13-01-2008

Jeg har lige udskiftet min gamle Volvo MD 5 motor med en ny D13 i min maxi 77.

Nu vil jeg gerne dæmpe motor støjen så meget som muligt.

Er der nogen der har erfaringer med isolerings-metode og materiale valg?

På forhånd tak for hjælpen

Per Sandholdt


From: Michal Gloggengiehser Knudsen, e-mail: gloggengiehser@gmail.com
Date: 16-02-2008

Hej Per Sandholdt

Teknisk set er der 2 former for støj du kan dæmpe i dit motorrum:

1) Vibrationer i store plader/arealer, der giver en larmende resonans. (altså kan man fjerne denne kilde til støj ved at sænke resonansen i pladerne, med etstøjdæmpningsmateriale der hedder betumen)

2) Støj der kommer direkte fra f.eks. motoren. Man kan jo ikke fjerne selve støjkilden, som i ovenstående, men derimod kan man indsætte noget materiale i motorrummet, som absorberer (suger) støjen til sig. På den måde vil den støj, der når dit øre, være reduceret i mængde.

Min far ejer firmaet Accu Dan A/S (www.accudan.dk) som jeg kun kan anbefale. Det er en lille stabil virksomhed, der giver en personlig og hurtig behandling af alle ordrer/henvendelser.

Carsten Knudsen (ejeren) er selv seljer, og har en Blue Dane (Paw II) liggende i Kolding Marina Syd (som han også har lyd-isoleret motorrummet på, med god effekt :-)). Han har rådgivet og solgt isoleringsmateriale til mange projekter som dit. Kig på hjemmesiden og ring og hør ham om mulighederne og priserne.

Accu-Dan´s primære kunder er større virksomheder der ønsker accustik-regulering af deres maskiner, kontorer osv. og derfor køber de materialer hjem i så store mængder at det rent faktisk bliver ret billigt hvis man kun lige skal have isoleret et lille motorrum.

Alle materialer fra Accu Dan A/S fås med selvklæb og kan nemt skæres/klippes til, og er derfor meget nemt at montere selv. Man skal bare huske at alle overflader skal være rene og fedtfri.

Carsten kontaktes nemmest på mobil-telefon 40170802 alle hverdage mellem 8 og 17. Det sker også at han tager ud og kigger på 'sagerne' hvis det ligger i nærheden. Han kører meget til hverdag og kommer vidt omkring i det syd/midt-jyske og fynske.

Prøv lykken, og kommenter gerne resultatet herinde på www.maximalt.dk, så andre kan få glæde af det...

Mvh Michal Gloggengiehser Knudsen (Maxi 68, Pegasus, Kerteminde)

Det siger vores medlemmer