top

 

Motorproblemer med Volvo Penta MD5

From: Hans Bech, e-mail: jane@dias-danmark.dk
Date: 24-03-2008

Vi er blevet de heldige ejere af en Maxi 77 fra 1980, der har fungeret som skolebåd i vores lokale sejlklub i 2 sæsoner. I slutningen af sidste sæson fik vi startproblemer p.g.a. manglende kompression og besluttede derfor at tage motoren ud og få den renoveret hos den lokale havnesmed. Han kontaktede den lokale Volvo forhandler og fik at vide at det ikke længere var muligt at få reservedele. Vi tør nu ikke skille motoren ad, hvis det er rigtigt. Kan det være det? Og er der andre der har gjort sig erfaringer med renovation af Volvo MD? Er der nogen der ved hvor vi evt. kan købe reservedele til MD5?

Mange sejlerhilsner 
Virksund Sejlklub 
Hans Bech


From: Per Sandholdt, e-mail: odsvej10@mail.dk
Date: 27-03-2008

Hej Hans

Jeg har en båd af samme årgang. Og har stødt på det samme problem, med at der ikke længere laves reservedelde til MD5 motoren.

Hos vores lokale volvo forhandler, kan man næsten altid købe renoveres dele til MD5. Reservedelen er dyre, men har ikke givet anledning til nogen form for problemer. Vores forhandler har en netbutik http://www.jkmarineshop.dk/, og hos John som ejer Jk marine, får man en meget kompetent behandling.

Jeg har selv valgt at få lagt en ny motor i båden denne vinter. En anden på havnen valgte at få motoren og drevet renoveret, det løb op i knapt 25.000-

Med venlig hilsen

Per Sandholdt


From: Hans-E Pedersen, e-mail: gislev@pedersen.mail.dk
Date: 29-03-2008

Hej Hans.

Det svenske firma http://www.drevia.se/ har alt du kan ønske dig til MD 5.

Et komplet renoveringssæt med nye foringer koster ca.8.000 svenske.

Med sejlerhilsen 
Hans-E.


From: Børge List, e-mail: b.list@mail.dk
Date: 06-04-2008

Jeg har fundet et link til et firma der ser ud til at have en del reservedele www.marinepartseurope.com

Mvh. Børge List
Maxi 77 3139


From: Jørgen Høyer, e-mail: jorgenhoyer@svenet.dk
Date: 15-06-2008

Hvis du ikke er gået i gang med løsning af motorproblemer, vil du måske være interesseret i dette.

Forhør dig hos Volvo i Skive. Mogens Nørgård på mn@dahlpedersen.dk skaffer stort set alt til Volvo Penta. Jeg fik stempelringe og komplet pakningssæt for små 3000,- Desuden fik jeg kontrolleret dyse, ny fødepumpe og højtrykspumpe renoveret for 2500,- hos West Diesel i Esbjerg. Min høtrykspumpe lavede for lidt tryk ved starteromdrejninger. Jeg lavede selv det hele - har været dieselmekaniker i 35 år, så det var selvfølgelig ikke noget problem. Lejerne så fine ud, så hvis ellers topstykke er OK og der ikke er voldsom tæring af blokken, er det bare at gå i gang. Der er mange penge at spare i forhold til ny motor!

Mange sejlerhilsner fra Jørgen Høyer, Esbjerg.

Se iøvrigt min hjemmeside www.123hjemmeside.dk/sangriasejler

Det siger vores medlemmer