top

 

MD7A motor køler ikke?

From: Richard Jensen, e-mail: manndecker@gmail.com
Date: 17-07-2009

Min motor (Volvo Penta md7a) køler ikke ordentligt. To gange har alarmen lydt, fordi temperaturen blev for høj, og jeg slukkede derfor motoren. Jeg har så senere fået fortalt, at man ikke skal slukke motoren, men i stedet sætte den ned i omdrejninger.
Når alarmen har lydt, har motoren smidt alt vandet i ferskvandskøleren, og der ligger meget olie under motoren sammen med kølevandet. Inden vi har sejlet ud har jeg tjekket oliestanden og vandet i køleren, derudover har jeg sat en ny impella i. Når vi sejler spytter båden vand ud af udstødningen sammen med røgen fra motoren. 
Jeg antog at det evt. kunne være termostaten, så den tog jeg ud og kogte i vand, den åbnede sig så, så den fejler ikke noget. Jeg kan se at det olie som ligger under motoren måske kommer fra oliefilteret, så det skifter jeg i morgen, der er nemlig olie under oliefiltret, men dette burde vel ikke have noget med kølingen af motoren at gøre...
Er der en af jer, som har en idé til hvad der kunne være galt?
Motoren er senere eftermonteret med et ferskvandskølesystem, så jeg tænker på om det måske kunne være veksleren der er i uorden?
Det underlige er, at jeg har sejlet fire timer for motor uden problemer, for så dagen efter at sejle 20 minutter, så gik det galt.

Jeg håber en venlig sjæl har en god ide.
Richard, Aalborg, "9220 Happiness" (maxi 84)
 


From: Bent Alexandersen, e-mail: b-ha@mail.dk
Date: 25-07-2009

Angående mangelende køling, som på min kan det være impeller huset der er slidt, af mange timers gang.

på min VP 2001 år 1990 timer ? var impeller huset så slidt, at den ikke kunne lave vakum nok ,til at suge vand til køling og presse det gennem motoren mm (søvandekølet).

Løsningen for mig var at vende dækslet til huset 180grader, da der af impelleren var sildt en ca. 1-2 mm dyb fuge i den (Mit dæksel er en flad skive )

mvh Bent Alexandersen

Fenix 1240


From: Rasmus, e-mail: rasmus@tjeb-auto.dk
Date: 30-07-2009

Hej,
Jeg har lige haft samme problem på min MD7A, jeg startede som dig med at skifte impeller derefter termostat, men ved et tilfælde fandt jeg ud af den elektriske pumpe til ferskvand kun virkede en gang imellem, efter at den blev skiftet og systemet blev udluftet har der ikke været problemer. systemet kan være lidt svært at udlufte sæt evt. tryk på beholderen.
Du kan tjekke beholderen, der sidder en lille slange i toppen og den skal sprøjte én lille stråle vand ind i beholderen.

Håber det hjælper dig, ellers er det måske noget rust/snavs som stopper i varmeveksler eller manifold, når du har det skilt er det en god ide at spule hele systemet igennem.

Mvh
Rasmus
40252334

Det siger vores medlemmer