top

 

Temperaturvakt til Penta MD5B

From: Jesper Løw, e-mail: jesperloew@gmail.com
Date: 25-10-2009

Hjælp! Min motor lækkede ganske lidt ved temperaturvakten. Efter oplægning ville jeg kontrollere den, men hele indmaden var tæret væk- pånær selv føleren, der overraskende nok har virket indtil nu (da motoren af og til kører varm, og kontrollampe/lydgiver går i gang). 
Er monteret i et ca. 1 1/4" gevindhul i motorblokken. Har søgt i Pentas reservedelskatalog, men kan ikke finde en der passer i hullet. Heldigvis føles det som om motorblokkens gevind er intakt. Reservedelsnummeret 480 er stemplet ind i følerens sekskanthoved. Kan du genkende den, og endnu bedre hvor jeg kan finde en ny, eller hvordan problemet kan fikses, vil jeg være taknemmelig.

Medens jeg er i gang. Tilsyneladende er der ikke zinkannode på denne motor at skifte. (Der er på s-drevet). Det burde der måske være, og kan man montere en offeranode et fornuftigt sted på motoren?
Båden Maxi Fenix nr. 75 er søsat i 1981, og motoren er den originale.

Sejlerhilsen fra den glade ejer af en maxi Fenix
Jesper Løw
Nykøbing F.
tlf.: 54 43 94 01


From: Jesper Løw, e-mail: jesperloew@gmail.com
Date: 26-11-2009

Hej Klaus. Præcis samme problem som du nævner. Jeg købte en ny prop, selve vagten fejlede ikke noget, selv om det var lidt af et puslespil med vinkelsliberen at befri den for resterne af den gamle prop. Det kostede også lidt overtalelse at få den ny prop til at få fat i gevinnet i motorblokken. Nu er min plan at give prop og blok en gang galavfroid, og så vil jeg yderligere overveje om man kan montere en annode i hullet for aftapningshanen, den sidder under indsugningsfiltret. (Jeg har endnu ikke haft åbnet for den). Da mange andre peta MD5- ejere sikkert har samme problem - uden måske at vide det- sender jeg lige kopi af brevvekslingen til Bjarke, da det måske var en idé at gøre opmærksom på problemet også i bladet. 
 


Den 25. nov. 2009 18.58 skrev Klaus Mikkelsen :

Hej Jesper 
Ved ikke om du allerede har fået løst dit problem ?

Jeg er den glade ejer af Fenix nr. 258 som vi indkøbte i forsommeren. 
Vi har selv lige haft tilsvarende problem med utæt temperaturvakt på vores MD5B. Det lyder umiddelbart som om  at du har afmonteret føleren og resterne af den "prop" som sidder i 1 1/4 tommegevindet i motorblokken samlet fordi proppens gevind har været tæret væk. 
Det udvendige gevind på "Proppen" på vores MD5B var ligeledes stort set tæret væk.
Du skal således ud at købe både en prop og en temperaturføler samt en spændskive/pakning til begge. 

Vi købte vores dele hos KKE motorer i Charlottenlund: 

Varenr. 833927 = Temp. giver (379,20 + moms)
Varenr. 838124 = Prop (306,00 + moms)

Du skal være opmærksom på at der muligvis kan være forskel på føleren afhængig af om den er søvandskølet eller
om der er eftermonteret ferskvandskøling.  

Håber at dette hjælper dig på vej.

Mvh
Klaus

Det siger vores medlemmer