top

 

Styreproblemer efter montering af indenbords motor

From: Ole Brokop, e-mail: olebrokop@gmail.com
Date: 15-02-2011

Jeg har lagt indenbords i min Maxi 777 ér. (Yanmar gm 10 m. sejldrev)

Nu sker der det at den selv tager styringen når jeg slipper rorpinden, ikke bare styre lidt skævt men rimeligt dramatisk. Den er nem nok at styre med rorpinden i midten, men når jeg giver slip drejer den mere og mere og det gør den til begge sider! Skal forståes sådan at hvis jeg styrer ganske svagt mod bagbord og slipper pinden så drejer den mere og mere. Det samme sker til modsatte side.

For sejl alene er styringen perfekt.

Jeg forestiller mig et det er presset fra skruevandet der påvirker ´for-roret`, den del af roret der er foran omdrejningspunktet. Men kan der gøres noget ved det uden at forringe rorets gode balance for sejl.?
Der må afgjort være nogen 77 er ejere som har prøvet noget lignende, da skrog og rorpladen er nøjaktigt ens på 77 er og 777 er.

Håber nogen kan hjælpe mig med egne erfaringer eller med anden eksakt viden.

O.B. Svendborg


From: Christian Gram, e-mail: gram.christian@gmail.com
Date: 20-03-2011

Hej Ole
Vi oplever lidt tilsvarende, at båden drejer mod bagbord (eller også er det omvendt, det er et par dage siden vi sejlede sidst). Men den gør det kun til den ene side, sikkert en følge af omdrejningsretningen på propellen på sejldrevet. Går ud fra dit sejldrev sidder samme sted som ved en Volvo installation. Jeg tror ikke der er meget at gøre ved det.

venligst
Christian Gram, Lasse 77 D-1797 af Vallensbæk.


Vi kræver ikke at man skal være medlem for at stille spørgsmål. Men det er vigtigt at understrege at svarene skal sendes til  mailto:forum@maximalt.dk evt. med kopi til spørgeren.

Det siger vores medlemmer