top

 

Fald/kabel i masten banker ...

From: Carl Vesti Hansen, e-mail: cvh@tdk.dk
Date: 25-06-2000
Time:  15:27

Hej Bjarke

Som ny, glad ejer af en Maxi 77 fra 1979 og som rimelig nybegynder udi sejlsport har jeg været på Internettet og fundet jeres fortræffelige side om Maxi både.

Jeg har et problem, som jeg håber du/I vil hjælpe mig med, og som jeg formoder mange andre sejlere har stødt på.

Selv når båden ligger stille og vugger ganske let fra side til side, er der inde i masten et eller andet, der konstant banker imod masten indefra. Det kan naturligvis kun dreje sig om de 2 fald og/eller VHF antennekablet - faldene er strammet ganske godt op, antennen sidder i toppen af masten, der er den oprindelige sorte

Hvad er det, og hvordan løser jeg problemet ?

Det er faktisk temmelig stressende at høre på, når man ligger og gerne vil nyde naturen i en stille vig eller på havet

Gode råd og ideer er særdeles velkomne.

På forhånd tak og med venlig hilsen

Carl Vesti Hansen cvh@tdk.dk Århus


From: Bjarke, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 15-06-2000
Time:  19:37

Hej Carl,

Mon ikke det er VHF kablet ?? Ellers ville det jo banke forskelligt alt efter om der er stræk i faldene eller ej. Gør det det ??

Mit eget VHF kabel sidder fast, men jeg kan da ikke lige huske hvorledes det er gjort fast ....

Måske andre kan hjælpe ...

/Bjarke


From: STEFFEN ØVIND [steffeno@worldonline.dk]
Date: 25-06-2000
Time:  21:29

Hej Carl

Jeg har en Maxi 95 hvor jeg har haft samme problem. Det er højst sandsynlig kablerne som løber inde i masten som banker. Jeg tror at det generelt er sådan at kablerne i de sorte master ikke er lagt i "kanaler" som holder kablerne fast. Derfor står de så og banker når båden bevæger sig.

Der findes sikkert en lang række måder at løse problemet på. Jeg har med diverse snoretræk osv, trukket grå, en meters, isoleringsrør udenom antennekablet, hele vejen op igennem masten. Isoleringsrørene blev tapet sammen efterhånden som vi fik skubbet dem op fra bunden af masten, og trukket med snor fra toppen af masten. Det sværeste var at få isoleringsrørene forbi salingshornet, hvor vi måtte bruge "glidemiddel". Hos mig var antennekablet i elektrikerrør. Dem tog jeg først ud, men de kom på igen, idet jeg brugte dem som hjælp til at skubbe isoleringsrørene op. Operationen kan godt drille, og tager en del timer, men hos mig har den virket.

Venlig hilsen Steffen Øvind, steffeno@worldonline.dk


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer