top

 

Blå Stripe - oppussing

From: Lars Erik Larssen, e-mail: lel@broadpark.no
Date: 29-04-2001
Time:  00:55

Min Maxi 95 fra 1978 har en påmalt blå stripe, som er fornyet med ny lakk for noen år siden. Jeg vil gjerne "restaurere" dette og få en hvit bakgrunn med ny dekorfolie. Hva ligger under opprinnelig og nyere maling/lakk, kan malingen pusses ned og gi hvit gelcoat? Eller må jeg male på nytt med Jotun 804 farge for så å sette på folie?

Lars erik Larssen Bergen, Norge lel@broadpark.no


From: Bjarke M. Christensen, e-mail:Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 30-04-2001
Time:  22:24

Hej Lars,

Jeg er lidt usikker på en årgang 1978 for det var lige der omkring det skiftede. De kan som regel skelnes ved, at de gamle også er blå bag om hækken, hvorimod de nyere er hvide bag om hækken.

På de ældre modeller var det gelcoat'en der var blå og så er det jo umuligt at slibe ned til det hvide. Der er ikke noget hvidt. I det tilfælde bliver man (som du skriver) nødt til at slibe lak og maling af og komme ned til det oprindelige blå gelocoat. Her skal man så påføre en hvid gelcoat farvet maling for til sidst at påsætte folien.

På de nyere modeller er det folie på hvid gelcoat og her kan du blot fjerne alt det gamle lak og folie og få renset af ned til den hvide gelcoat. Hvis du passer godt på når du renser af kan du polere den gamle gelcoat op så den bliver rigtigt flot. Vær opmærksom på, at folien nemt og nænsomt kan tages af ved at bruge en varmepistol.

Der er ikke andet end at komme i gang. Bemærk det er MEGET nemmere, at skifte folien på en af de nyere end det er, at male en gammel om. Alene af den grund, at man bliver nødt til at afmontere alt udstyr og vinduer (hvis man som jeg synes at tingene skal laves 100% ordentligt). Se artiklen på "Teknik og vedligehold" om tætning af ruder, som jeg skrev ifm med, at jeg malede mine sider om. Der er også et link til nogle billeder af farveændringen.

/Bjarke


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer